tiistai 16. helmikuuta 2016

Myynti Nordea

Ensimmäinen suora osakeostoni pörssissä oli 66 lapun erä Nordeaa ennen Q3/15 tulosjulkistusta, osake noteerattiin silloin 10,50 eurossa ja siitä onkin tultu hyvää tahtia alaspäin. Oston taustalla oli usko Nallen kipparintaitoihin ja Nordean digitalisoitumispyrkimyksiin, sekä toki analyytikoiden suositukset. Osake oli jo silloin kovin "halpa" ainakin yleisen mielipiteen mukaan.

Minulla on nyt kuitenkin mennyt pupu pöksyyn ja laput myyntiin 8,75 kurssissa. Pankkisektorin tulevaisuus on hämärä ja ne vähät pilkahdukset sumusta ovat salamoita (ts. ei hyvältä näytä). Nordealla on hyvät edellytykset selvitä suurestakin finanssimyllerryksestä jos sellainen Eurooppaan saadaan, mutta silloin tämäkin osake noteerataan reilusti alle 8 eurossa. Tämän lisäksi vallitseva korkotaso ja sen kehitys eivät innosta omistamaan laadukastakaan pankkia. Positiivisia näkymiä ei tunnu olevan lainkaan. 

Vajaan neljän kuukauden Nordea-omistukseni jäi noin 117 euroa ja 16,7 prosenttia tappiolle plus kaupankäyntikulut. Myynti oli harkittu, aloin pohtimaan sitä jo kuukausi sitten tilinpäätösen julkaisun aikaan, mutta vasta tänään päädyin painamaan myyntipainiketta. Tähän mennessä Euroopan finanssisektorin tilasta on tullut niin paljon negatiivista tietoa, että olin varma myynnistä. Olen myös ymmärtänyt, etten lopulta ymmärrä pankin liiketoiminnasta ja sen toimintaympäristöstä paljoakaan, mikä edelleen laski kynnystä olla myymättä.

Nordea on edelleen laadukas pankkiyhtiö, alkuperäiset tekijät ostopäätökseni taustalla pätevät yhä, enkä epäile ettenkö sen omistajaksi vielä joskus palaisikin. Se tosin edellyttää joko erittäin halpaa hintaa, korkotason normalisoitumista tai Euroopan pankkimyllerryksen laantumista. Mielellään ainakin kahta näistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti