sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Kuukausikatsaus maaliskuu

Maaliskuu ja vuoden ensimmäinen kvartaali on ohi, joista tämä maaliskuu meni itselläni hyvin nopeasti. Sen verran nopeasti, että pörssin seuraaminen ja blogin pitäminen ovat jääneet tyystin tauolle muun tekemisen (etenkin kirityneen opiskelutahdin) alla. Nyt tätä kuukausikatsausta kirjoittaessanikin olisi paljon muita asioita työstettävänä, mutta päätin saada katsauksen kirjoitetuksi vielä tällä viikolla, ja kylläpä siinä onnistuinkin:

Salkku

Kuun alussa salkun markkina-arvo oli 5 072€
Kuun lopussa salkun markkina-arvo oli 5 125€

Vuosineljänneksen alussa salkun markkina-arvo oli 3 207€
Vuosineljänneksen lopussa salkun markkina-arvo oli 5 125€


Kuukauden tapahtumat

Salkun sisältö kuun ja vuosineljänneksen lopussa

Maaliskuuta ei voi salkkuni kannalta tapahtumarikkaaksi kuukaudeksi kehua, ainoat tapahtumat ovat Seligsonin rahatoihin tehdyt pienet merkinnät. Siirsin näiden tekemiseen Nordnetissä lojuneet käteiset, minkä olen myös tapahtumiin merkannut oman kirjanpitoni helpottamiseksi. Arvonmuutosta salkussa tapahtui reilu 50 euron verran ylöspäin, lähinnä Fortumin kurssin palautumisen ansiosta. Mitä salkun kvartaaliin tulee, niin tapahtumia (ostoja ja myyntejä) kertyi 13 kappaletta ja tammikuussa nostettu opintolainaerä kasvatti salkun kokoa liki 2 000 eurolla. Indeksoitu tuotto jäi reilun prosentin verran miinukselle.

Salkkuyhtiöideni seuraaminen tosiaan jäi tämän kuun aikana olemattomaksi, näin huhtikuun puolella huomaan Fortumin palautumisen lisäksi vain Precise Biometricsin kurssin lasketelleen tasaisesti lähemmän neljän kruunun tasoa ja kaupankäynnin osakkeella hidastuneen. Yhtiö ei taida olla ilmoitellut juuri mitään maaliskuun aikana, mikä lienee vähentänyt kauppaa ja osaltaan vaikuttanut myös kurssin laskuun. 

Lisäksi Technopoliksen osinko irtosi maalikuun viimeisenä päivänä.


Salkun jakauma


Talouden tapahtumat

Kuten todettua, talouden seuraaminen jäi nyt kovin vähälle, eikä itselleni osinkokevään startin lisäksi taida olla jäänyt mitään mainittavaa mieleen. Markkinat vaikuttavat rauhoittuneen alkuvuoden tärinöistä ja ainakin kotipörssimme heilahtelut ovat pysyneet varsin maltillisina, OMXH näyttäisi pyörineen koko kuukauden 8000 pisteen molemmin puolin. Alkuvuoden puheenaiheet Kiina, öljy ja Euroopan pankkisektori eivät ole enää niin pyörineet otsikoissa, tai ainakaan sellaiset otsikot eivät ole tavoittaneet minua. Brexit on muutaman kerran näkynyt mainittavat talousuutisten otsikoissa.


Henkilökohtainen talous

Omasta taloudestani on sen sijaan jotakin mainittavaa kertynyt, vapun alla kun pääsen vaihtamaan asuntoa. Päädyimme erään kaverini kanssa vuokraamaan kimppakolmion sopivan läheltä oppilaitoksiamme ja kaupungin keskustaa, mikä sekä helpottaa jokapäiväistä elämääni että alentaa kiinteitä asumis- ja liikennekulujani noin 100€ kuussa. Tarkoittaa siis sitä että jatkossa opintotuestani jää vuokran jälkeen myös ruokarahaa! 

Toisaalta muutto imi käyttötilini kuiviin jo nyt, kun vuokravakuus piti toimittaa ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista. Elintason ylläpitämiseksi päädyin nyt huhtikuun puolella lunastamaan hieman superrahastoani, minkä kyllä sallinkin itselleni tässä tapauksessa. Huhtikuun osingot tosin taidan myös joutua siirtämään käyttötilille, kun opintotuki menee vielä tässä kuussa täysin kiinteisiin kuluihin.


Seuraava kuukausi

Oma huhtikuuni mennee edelleen kesätyönhaussa, sekä erityisesti tahdiltaan kiristyneen opiskelun parissa, vapun vietossa (opiskelijoiden vappuhan starttaa jo huhtikuun puolivälissä ;D ) ja muuton merkeissä. Talouden seuraaminen ja todennäköisesti myös blogaaminen jää edelleen vähemmälle, kun muuta tekemistä on koko huhtikuun tarpeiksi. Niin ja pitäähän kesän saapumisestakin ehtiä nauttimaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti