torstai 14. tammikuuta 2016

Esittely

Varhainen sijoittaja on 20-vuotiaan opiskelijan sijoituspäiväkirja ja -blogi. Kirjoittaja on tutustunut sijoitusmaailmaan jo ennen täysikäisyyttään lähinnä rahastosäästämisen kautta. Nuoren elämäntilanteet eivät ole sallineet sijoitusten holdaamista, vaan salkku on jouduttu tyhjäämään pari kertaa. Nykyisessä tilanteessa sijoitan lähinnä opintolainaani ja tulevaisuudessa palkkatuloja, joita ei vielä tällä hetkellä kerry.

Ensimmäiset sijoitukseni tein 2012 alussa opintotuistani Seligsonin rahastoihin hieman ennen 17 vuoden ikää. En muista mistä kipinä sijoittamiseen lähti, mutta olen aina ollut kiinnostunut taloudesta, etenkin henkilökohtaisesta taloudesta. Vanhempani (eikä tietääkseni kukaan muukaan lähipiirissäni) eivät ole harjoittaneet sijottamista säästötiliä suuremmin keinoin, jos omistusasuntoa ei lasketa. Kun avasin alaikäisenä tilin Seligsonille (joka siis vaati vanhempien suostumusta), vanhempani epäilivät kyseessä olevan jonkinlainen huijaus, että tilille siirrettyjä varoja ei tulisi enää ikinä näkemäänkään. Parin päivän suostuttelulla muistaakseni kuitenkin sain nimet paperiin. Olen siis tutustunut ja oppinut sijoittamiseen lähinnä kirjojen ja netin kautta.

Blogin nimihän juontuu varhaisesta iästäni sijoittamisesta kiinnostumisen suhteen. Olen varmaan vielä näin kaksikymppisenäkin nuori sijoittajaksi, mutta kyllä jo muitakin ikäisiäni tätä harrastaa. Kuitenkin varhaisena lintuna koen nappaavani madon siten, että pääsen nauttimaan korkoa korolle -efektistä (the Tekijä sijoitustoiminnan kannattavuuden takana) aikaisessa vaiheessa myöhemmin sijoittamista aloittaviin verrattuna.

Tähän väliin geneerinen kuvistuskuva

Blogaamisen aloittamista olen hetken ehtinyt harkita, motiivina erityisesti sijoitustoiminnan vakavoittamaminen. Ajattelen että jos julkaisen salkkuni kaikkien luettavaksi, joudun myös perustelemaan ratkaisujani julkisesti. Tämä pitäisi johtaa harkittuun salkunrakentamiseen. Toisaalta ihan yleisesti asioiden kirjoittaminen ja sitä kautta pohtiminen tapaa avata asioita paremmin, kuin niitä ylös kirjoittamatta. Eikä kirjoitustaidon ylläpito ja kehittäminen muutenkaan pahaksi ole. Saatan sijoittamisen lisäksi kirjoitella myös yleisesti (henkilökohtaisesta) taloudesta tai muusta aihepiiriin sopivasta. Nimimerkin takaa blogaan siksi, että esitän sijoitukseni ja muut numeroni aika tarkalleen lukuina, mitä en välttämättä omalla nimellä haluaisi julkisesti tehdä.

Näin, jälleen on otettu uusi askel paremmaksi sijoittajaksi. Tervetuloa seuraamaan matkaani!

9 kommenttia:

  1. Tervetuloa sijoitusbloggaajaksi. Ole tehnyt tärkeimmän valinnan ja aloittanut matkan nuorena kohti jotain mitä ei voi vielä edes kuvitella. Hyvä muistaa, että tärkeää ei ole päämäärä vaan matka ja kaikki mitä tapahtuu matkalla päämäärään. Anonyyminä on hyvä aloittaa blogaaminen, voi täysin määritellä kuka tietää ja mitä tietää siviilielämän harrastuksesta. Mikäli haluaa, aina voi muuttaa blogin nimelliseksi, mutta päinvastoin se ei onnistu.

    Sinulla näyttääkin olevan jo blogiluettelossa paljon hyviä alan blogeja joita seuraat. Blogien seuraaminen on hieman kevyempää opiskelua kun kirjojen ja artikkeleiden lukeminen. Muiden blogeista saa paljon ideoita itselle ja kokeneemmilta voi myös oppia paljon. Suosittelen myös vahvasti osakesäästäjien keskusliiton jäsenyyttä, jäsenmaksu opiskelijoille 10€/vuosi ja saa halvemmat osakkeiden välityshinnat Nordnettiin. Lisäksi pääsee osallistumaan osakesäästäjien paikallisyhdistyksen toimintaan.

    Tsemppiä sijoituksiin ja opintoihin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Blogi osoitti hyötynsä heti oivan vinkin muodossa, osakesäästäjien jäsenyys vaikuttaa mainiolta!

    Blogit tosiaan ovat mielekäs tapa lukea sijoitusaihesia tekstejä ja pyrinkin lisäämään kaikki vastaan tulevat sijoitusblogit seurantalistalleni. Tulikin mieleen että painettua sijoituskirjallisuutta olen lukenut harmillisen vähän (ehkä kolme perusteosta), ja voisinkin muutaman muun bloggarin tavoitteita mukaillen pyrkiä lukemaan enemmän sijoituskirjoja.

    VastaaPoista
  3. Tsemppiä projektin aloitukseen! Osuva blogin nimi, aika on puolellasi.

    VastaaPoista
  4. Heippa, kiitos mielenkiintoisesta blogista. Esittelin blogisi blogissani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia, huomion ja lukijakunnan kasvu on tuoreelle blogille tärkeää! :)

      Poista
  5. Uskomatonta, mutta totta Jumala on aina suuri. Kun useita julkaisuja hakemuskopio pankin, sain laina läpi hyvin ystävällinen nainen. Lisätietoja antavat hänelle sähköpostitse osoitteessa: marilinetricha@mail.ru se tarjoaa lainoja € 30000 € 3.000.000.000 kenellekään pystyä palauttamaan sille korkoineen alhaisella nopeudella 2 % eivät epäile, että viesti. Tämä on täydellinen todellisuutta. Levitä sanaa ystävien ja perheen jotka ovat avun tarpeessa.
    takaisinmaksu alkaa viiden kuukauden kuluttua vastaanottamisesta luotto
    Jumala siunatkoon teitä.

    VastaaPoista
  6. Hyvää päivää teille kaikille teille nimeni on Christine Holland, olen Yhdysvalloissa, Texas, olen erittäin tyytyväinen, koska olen kirjallisesti todistuksen miten sain laina tästä laina lainanantaja, uskon Jumala on suunnitelma minulle, kun olen oli huijatuksi rahani monet ns lainanantajista, i petettiin ja melkein mielestä ottaa elämäni, mutta Jumala on tarkoitus minulle, jos haluat saada lainaa tahansa yritys täytyy valita Mike Johnson Firm, kun olin ensimmäinen alkoi hänen kanssaan, ajattelin hän oli kuin loput, ja minun Greatest yllätys sain lainaa $ 69,000.00 tililläni ja se oli tarkka summa i haettu hänen yritys, ja teille, että on tunne, että siellä mitään toivoa sinulle? on valhe, koska jos olet kiinnostunut saamaan tahansa laina, voit ottaa yhteyttä häneen sähköpostitse, hänen sähköposti on: mikejohnsonfirm@yahoo.com, God Bless pidät hän siunannut minua Mike Johnson saamalla lainaani jälkeen ollut laskussa käsissä huijauksia.

    Kiitos.
    Christine Holland

    VastaaPoista
  7. Miten saan lainaa aitoa ja luotettavaa lainayhtiöltä

    Nimeni on rouva RODNEY BRITTANY NICOLE. Asun Yhdysvalloissa työskentelemällä täällä olen Filippiineiltä ja olen onnellinen nainen tänään? ja kerroin itselleni, että jokainen lainanantaja, joka pelastaa yrityksen ja perheeni tilanne, viittaan kaikkiin henkilöihin, jotka etsivät lainaa hänelle, hän antoi minulle onnellisuuden minulle ja perheelleni, tarvitsin 300 000 dollarin lainan, 00 ja huijaavat ne vilpilliset luotonantajat ja ystäväni esitellä minulle MR IBRAHIM MUSA, ja hän lainata minulle lainan ilman stressiä, voit ottaa yhteyttä (powerfinance7@gmail.com)

    LAINAVIRASTO
    **********************
    Koko nimesi:
    Maa / State:
    Lainan määrä:
    Kesto
    Puhelin:
    Kuukausitulot:
    Ammatti:

    Odotetaan nopeaa vastaustasi.
    Allah siunatkoon sinua.
    IBRAHIM MUSA
    Power Financial Service Pvt.
    Ota yhteyttä osoitteeseen powerfinance7@gmail.com
    WhatsApp-numero +919717357946

    VastaaPoista