Blogi

Kuka

Blogin takana on 21-vuotias kauppatieteiden ylioppilas Keski-Suomen sydämestä, Jyväskylästä. Vaikka tutkinto, jota yliopistossa suoritan onkin kauppatieteellinen (KTK + KTM (ts. ekonomi)), pääaineeni on IT-tiedekunnan alaisuudessa opiskeltava tietojärjestelmätieteet. Minua kiinnostaa niin kaupallinen kuin tietotekninenkin ala, joita pääsen tutkinnossani opiskelemaan sopivasti yhdistellen. Korkeakoulututkintohan on ehdottomasti suurimpia sijoituksia mitä suomalainen voi tehdä, ja oma tutkintoni tulee melkoisen varmasti olemaan merkittävin tekijä perimmäiseen tavoitteeseeni, taloudelliseen riippumattomuuteen pyrkiessäni.

Sijoittamiseen tutustuin jo 16-vuotiaana rahastosäästämisen kautta, muistaakseni niihin aikoihin luin myös ensimmäiset sijoituskirjat. Ainakin Seppo Saarion pörssiraamattu Miten sijoitan pörssiosakkeisiin, sekä Marko Erolan Paras sijoitus oli äkkiä luettu. Ensimmäiset suorat pörssiosakesijoitukset tein kuitenkin vasta 2015 lopulla, mutta mm. kirjallisuuden kautta tuli hankittua "valmiudet" jo vuosia etukäteen.

Olen duunariperheen ensimmäinen lapsi, jonka vanhempien suhde sijoittamiseen on ollut lähinnä skeptinen, eikä sitä ole missään muodossa perheessäni harrastettu. Luulenpa että rahallisesti köyhä lapsuus ja nuoruus ovat osaltaan oman aikaisen taloudellisen havahtumiseni taustalla, en halua joutua elämään kädestä suuhun ja laskemaan päiviä seuraavaan palkanmaksuun, kuten kotona on tehty. Yleisestikin olen jo pienestä oppinut olemaan tarkka rahojeni kanssa mutta toisaalta muutenkin omannut mielenkiintoa rahaa ja taloutta kohtaan. Kymmenvuotiaana taisin jo kirjata kaikki "tuloni" ja menoni ylös sekä seurata Ilkan taloussivujen pörssikursseja ym. käppyröitä, ymmärtäen lähinnä että niissä näkee rahan liikkuvan. Kymmenen vuotta myöhemmin niissä on alkanut liikkua myös omaa rahaa.

Mitä ja miksi

Varhainen sijoittaja -blogi on kirjoittajalle ensisijaisesti sijituspäiväkirja, missä käsitellä sijotusaiheisia asioita ja sijotustapahtumia. Tekstejä voi syntyä kaikesta talouteen ja sijoittamiseen liittyvästä aina kun siltä vain tuntuu.

Perimmäinen motiivi blogin kirjoittamiselle on kehittyä sijoittajana. Esittäessäni ajatuksia julkisesti joudun pureskelemaan ne sellaiseen muotoon, että kehtaan myös jakaa ne. Jos en onnistu siinä joudun tarkastamaan mielipiteitäni, ja kun niiden perusteella teen sijotuspäätöksiä, päätösten laatu paranee. Samalla opin myös perustelemaan mielipiteitäni paremmin.

Toiseksi blogi on mielekkäämpi alusta sijoituspäiväkirjalle, kuin kovalevyllä säilytettävä Word-tiedosto. Johonkin kuitenkin haluan kirjata salkkuni tapahtumat, perustelut päätösteni takana ja huomioni markkinoista. Kaikki kirjoitukseni ovat myös muiden luettavissa ja kommentoitavissa, jolloin mahdollinen ajatustenvaihto voi tarjota uusia näkökulmia. Sekin tieto, että muita kiinnostaa lukea tekstejäni kannustaa edelleen kirjoittamaan niitä. Erityisen hienoahan olisi saada blogin myötä sytytettyä jonkun muun kiinnostus sijoittamiseen ja talouteen, jopa sijoittamisen aloittamiseen.

Kolmanneksi, kirjoitustaito kehittyy väkisinkin tekstejä naputellessa. Mielipiteiden selkeä ja jäsennelty esittäminen ei ole itsestään selvää, eikä etenkään vahvuuksiani, joten tämä on erinomaista äidinkielen taitojen harjoitusta. Onpa itseä kiinnostavien asioiden kirjoittaminen muutenkin mukavaa tekemistä, johon mielellään uppoutuu tunneiksikin.


Jos haluat ottaa yhteyttä, minut tavoittaa s-postilla varhainensijoittaja ät gmail.com

2 kommenttia:

 1. Hei ja mielenkiintoinen blogi! Mukava saada muitakin opiskelijoita tänne sijoitusmaailmaan kirjoittelemaan. Täytyy kysyä, että opiskeletko siis kaksoistutkintoa: IT-ala ja Kauppatiede ? Miten onnistuu tuo opintojen yhdistäminen ja kuinka paljon jää vapaa-aikaa? Itselläni on nyt taukoa hammaslääketieteen opinnoista, sillä aion pyrkiä yleiselle puolelle. Toisaalta myös talousala (Kauppis tai tuta) kiinnostaa ja olen pohtinut miten paljon aikaa päällekkäinen opiskelu vie. Olisi mielenkiintoista kuulla kommentteja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos kommentista! Tutkinto on aivan tavallinen korkeakoulututkinto, erikoisuus vain on siinä että pääaineeni on tietojärjestelmätieteet, mutta tutkintonimike kauppatieteiden kandidaatti/maisteri. Kauppatieteitä on sitten pakollisena sivuaineena ja niitä tulee enemmänkin lisättyä opintosuunnitelmaan. Voisi varmaan verrata tuotantotalouteen, missä IT:n tilalla vain on tekniikkaa.

   Kahden korkakoulututkinnon päällekkäinen opiskelu kuulostaa aivan älyttömän työläältä, minusta ei ainakaan olisi siihen :D

   Poista