Tavoitteet

Mitä tavoittelen sijoittamisella ja miksi teen sitä? Osaan listata ainakin seuraavia vastauksia:Taloudellinen riippumattomuus
 • Se perinteinen sijoitustoiminnan tavoite, haluan jossakin vaiheessa elämääni olla taloudellisesti muista riippumaton. Tarkoittaa myös riippumattomuutta julkisista tukijärjestelmistämme, kuten alla täsmennän.


Epäusko tulevaisuuteen
 • En usko että valtiomme pystyy tarjoamaan minulle 50 vuoden päästä kelvollista eläkettä, hyvä jos eläkettä ollenkaan. Siispä haluan kartutaa itse oman eläkerahastoni. En myöskään usko että Suomen sosiaaliturva pysyisi nykyisellä tasolla, tarkoittaen että erityisen pahan päivän varalle on syytä hankkia runsaasti omaa puskuria. 


Tulonlähteiden hajauttaminen
 • Valtaosa suomalaisista elää vain yhden tulonlähteen varassa. Jos tulovirta siitä katkeaa, henkilökohtaisessa taloudessa koittaa nopeasti ahdinko. Hieman ensimmäiseen syyhyni peilaten, tulolähteiden hajauttaminen palkkatulojen lisäksi esim. vuokratuloihin, osinkovirtaan (ts. osaketuottoihin) ja korkotuloihin takaa riippumattomuuden yhdestä tulolähteestä. Jos työttömyys yllättää, en halua joutua myymään omaisuutta rahoittaakseni peruselämistäni.


Laiskuus
 • Ihminen on pohjimmiltaan laiska ja mukavuudenhaluinen eläin. Tunnistan itseni ehkä vielä laiskemmaksi ja mukavuudenhaluisemmaksi kuin keskivertosuomalainen on. Minulle sopii mainiosti laittaa muut tekemään työt puolestani niin että korjaan itse sadon. Kun omistan yhtiöitä suoraan tai välillisesti, ne (siis työntekijät, koneet, rakennukset, patentit...) jauhavat rahaa minulle, ilman että itse teen mitään. Eli niinsanotusti laitan rahan tekemään töitä minulle. Laiskalle ihmiselle sopii myös mahdollisuus downshiftata tulevaisuudessa esimerkiksi osa-aikatyön muodossa, mikä on mahdollista kun muilla tulolähteillä voi paikata palkkatuloa.


----


Tavoitteisiin pääsemiseksi on syytä asettaa välietappeja. Tavoitteet -tagin takaa löytyvät aiheeseen liittyvät kirjoitukseni. Listaan alle pitkän tähtäimen tavoitteitani, jotka ovat tarkempia suuntaviivoja matkalla perimmäisiin tavoitteesiini:


2017
Salkun arvo 10 000€
 • Ensimmäinen pyöreä luku, jota tavoitella. Viisinumeroinen luku alkaa tuntumaan oikeasti joltakin. Kymppitonnin sijoitussalkun aion saavuttaa 2017 kuluessa.


2018
Kandidaatin tutkinto
 • Korkeakouluopintojeni välietappi. Tutkinto on ihmisen merkittävimpiä sijoituksia, joten sen saavuttamisella on ehdoton paikka myös sijoitusaiheisella tavoitelistalla. Tavoite vuodessa 2018, vaikka vähän tekisi mieli tähdätä vuotta aiemmaksi.


2019
Salkun arvo 20 000€
 • Vähemmän merkityksellinen pyöreä luku, mutta mitä nopeammin kymppitonnin tuplaa, sitä nopeammin pääsee tavoittelemaan seuraavaa etappia. 


2020
Maisterin tutkinto
 • Tavoite valmistua tavoiteajassa, eli vuonna 2020, mielellään vielä alkuvuodesta. Tässä vaiheessa elämäni suurin sijoitus alkaa tuottamaan satoa.


2021
Passiiviset tulot 1200€ vuodessa
 • Eli 100€ kuukaudessa. Ensimmäinen mainitsemisen arvoinen passiivisen tulon taso. Tarkoittaa että passiivisilla tuloilla saisin hankittua esim. opiskelijan ruoat tai kaljakorin joka viikonlopulle. Käytännössä tietenkin uudelleensijoitan kaikki passiivisetkin tuotot eteenpäin.
Sijoitusasunto
 • Hieman joustavampi tavoite, riippuu paljon mm. taloudentilasta (korkotilanne, asuntomarkkinat) ja elämäntilanteesta. Tarkoituksenani on kuitenkin päästä kasvattamaan varallisuuttani velkavivulla sijoitusasunnon muodossa, mahdollisimman varhaisessa vaiheessa tietenkin! 


2022
Salkun arvo 50 000€
 • Puolisataatuhatta euroa!


2025
Salkun arvo 100 000€
 • Sanotaan että ensimmäinen satatuhatta on vaikein osuus vaurastumisen tiellä, "The first 100 000 dollars is a bitch!" Sen saavutettuaan seuraava satatonnia on paljon helpompi urakka. Kuusinumeroista salkkuani aion ihailla vajaan kymmenen vuoden kuluttua, vuonna 2025 jona itsekin täytän pyöreitä (30v). Tämä on todella kunnianhimoinen tavoite!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti